Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.09.2020

Noah Hawley openhartig over zijn al dan niet afgevoerde Star Trek-film

door Vertigo

Noah Hawleys geplande Star Trek-film werd onlangs on hold gezet, terwijl Paramount de toekomst van de franchise uitdoktert. Als Hawleys versie het levenslicht ziet, zal ze sowieso afwijken van de recente trilogie.

“Het geweldige aan Star Trek is dat het geen oorlogsverhaal is waarin de sterkste het voor het zeggen heeft,” zegt Hawley. “Het is een verhaal over ontdekking en creatieve probleemoplossing.”

“Mijn favoriete moment van de hele franchise is wanneer Captain Kirk zijn leesbril opzet in The Wrath of Khan om Khans schild uit te schakelen,” vervolgt hij. “Het is een kort maar opwindend moment omdat hij zijn beste wapen gebruikt, namelijk zijn verstand.”

“Ik hou van de Star Trek-films met Chris Pine, maar zijn Captain Kirk liep voornamelijk van de ene kant van het ruimteschip naar de andere om een probleem op te lossen of iets tegen te houden, waarna hij onmiddellijk iets anders moest doen.”

“Het zijn actiefilms en ik wilde weer vertrekken vanuit het idee dat de mens zijn bestaan in het universum moet rechtvaardigen door zijn beste kwaliteiten tentoon te spreiden.”

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: