Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.09.2020

Megan Fox openhartig over oorspronkelijke en recentere Jennifer’s Body-respons

door Vertigo

Jennifer’s Body van regisseuse Karyn Kusama en scenariste Diablo Cody viel oorspronkelijk niet in de smaak bij de pers en het publiek, maar is een tweede leven beginnen te leiden als een slimme feministische horrorkomedie.

“Het is leuk dat de cirkel rond is,” zegt hoofdrolspeelster Megan Fox in Eli Roths podcast History of Horror: Uncut. “Ik had nooit verwacht dat de film zo zou groeien, maar het voelt enorm goed.”

“Ik ben blij voor Diablo en Karyn,” vervolgt ze. “Veel mensen hebben hard gewerkt om een kwalitatieve film af te leveren die met de grond werd gelijk gemaakt omwille van redenen die niets met hen hadden te maken.”

Volgens Fox werd Jennifer’s Body de das omgedaan door haar status als sekssymbool na haar rol in de Transformers-films: “Door de manier waarop ik werd opgevoerd in de media en de kritiek daarop, had Jennifer’s Body nooit een schijn van kans,” zegt ze.

Bovendien lag Fox tijdens de mediacampagne van Jennifer’s Body in de clinch met Transformers-regisseur Michael Bay. “De mensen zagen mij als een negatieve persoon met slechte bedoelingen of als een heel oppervlakkig en ego├»stisch iemand,” zegt ze.

Ironisch genoeg gaat Jennifer’s Body net over vrouwenhaat en de problemen waar tienermeisjes mee te maken krijgen. Onder meer door de #MeToo-beweging wordt de film echter pas nu op die manier ge├»nterpreteerd.

“Tienermeisjes staan voortdurend onder druk door de manier waarop ze met elkaar omgaan op school, door de verwachtingen die hen worden opgelegd van buitenaf of in de media en door reclame die hen vertelt hoe ze er moeten uitzien,” zegt Fox.

“Elk tienermeisje weet hoe het voelt om machteloos te zijn en wat ze zou doen als ze almachtig zou zijn,” vervolgt ze. “Ik denk dat ze zich daarom in Jennifer’s Body kunnen vinden.”

Bron: IndieWire