Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.12.2017

Nieuwe site vertelt hoeveel rotte appels bij een film betrokken zijn

door Vertigo

De ophef rond rond seksueel misbruik in de filmwereld doet iedereen anders kijken naar het werk van bepaalde regisseurs en acteurs. Wat moet je van je favoriete films en televisieseries denken nu die het werk blijken te zijn van figuren die van seksueel misbruik beschuldigd worden?

Om ervoor te zorgen dat je je hier in de toekomst geen zorgen meer over moeten maken, is er nu Rotten Apples. Die website houdt van elke film en serie bij of er controversiële figuren betrokken waren bij de productie.

Rotten Apples drukt je echter met de neus op de feiten. Weinig films zijn helemaal vrij van controverse. Zo produceerde The Weinstein Company en Miramax de voorbije jaren veel gelauwerde films. Die zijn nu allemaal rotten. Toch doorstaan enkele recente successen wel de test: Call Me by Your Name, Lady Bird en The Shape of Water zijn allemaal fresh.

Met de databank hopen de makers meer bewustzijn te creëren rond het probleem. Ze geven echter aan hiermee “geen volledige projecten af te willen keuren”.

Neem zelf eens een kijkje.

Bron: IndieWire