Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.12.2017

Logan-duo onderlijnt minpunten mogelijke overname van Fox door Disney

door Vertigo

Nu het steeds waarschijnlijker lijkt te worden dat Disney het filmdepartement van Fox zal overkopen, rijst de vraag welke gevolgen dit zal hebben voor producties waar ze bij het Huis van de Muis minder tuk op zijn.

Zo vreest Logan-regisseur James Mangold voor de toekomst van R-rated superheldenfilms: “Als je kiest voor een R, weet je dat er veel minder merchandise kan gemaakt worden. Het speelgoed bij de Happy Meals in McDonald’s kan je dan wel vergeten. Dat weten ze bij Disney ook. Het model waarbij je de verkoop van merchandise verweeft met de reclame voor je film, gaat verloren als je iets voor volwassenen maakt.”

Hugh Jackman liet op zijn beurt weten dat we zijn Wolverine niet moeten verwachten in het Marvel Cinematic Universe: “Ik dacht 17 jaar lang dat het wel cool zou zijn om het scherm te delen met Iron Man en de Hulk, maar dat het nooit zou gebeuren. Nu het bijna zover lijkt, zit mijn tijd als Wolverine er spijtig genoeg op. Ik zou wel graag een andere acteur als Wolverine tussen The Avengers zien.”

Bron: Dark Horizons