Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.01.2022

Nieuwe Pixar-film Turning Red krijgt exclusieve streamingrelease

door Vertigo

Disney heeft aangekondigd dat Pixars nieuwe animatiefilm Turning Red geen bioscooprelease krijgt, maar vanaf 11 maart zonder meerprijs zal beschikbaar zijn op Disney+.

Turning Red zou normaal op 16 maart de Belgische zalen halen en is na Soul en Luca reeds de derde Pixar-film op rij die niet op het grote scherm zal te zien zijn. Het verhaal gaat over een meisje dat in een gigantische rode panda verandert wanneer ze te opgewonden of gestresseerd is.

“Disney+-abonnees overal ter wereld hebben Soul en Luca warm onthaald toen ze exclusief op de streamingdienst verschenen en we kijken ernaar uit om hen Pixars ongelooflijke Turning Red aan te bieden,” zegt Kareem Daniel, het hoofd van Disney Media & Entertainment Distribution.

“Door het trage herstel van de box-office, in het bijzonder voor familiefilms, blijven we films op een flexibele manier verdelen,” vervolgt hij. “Onze prioriteit is de ongeëvenaarde content van The Walt Disney Company aan mensen overal ter wereld te laten zien.”

De beslissing om Soul en Luca geen bioscooprelease te geven, lokte eerder kritiek uit van verschillende Pixar-medewerkers. Ook chief creatieve officer en Soul-regisseur Pete Docter was naar verluidt ontevreden dat zijn film exclusief op Disney+ verscheen, maar zou gerustgesteld geweest zijn door de hoge kijkcijfers.

Bron: IndieWire

Lees meer over: