Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.01.2022

Meer details Wes Andersons Roald Dahl-verfilming onthuld?

door Vertigo

Netflix heeft het gerucht bevestigd dat Wes Anderson na Fantastic Mr. Fox aan een nieuwe Roald Dahl-verfilming werkt, The Wonderful Story of Henry Sugar, en ondertussen hebben insiders meer details over het project onthuld.

Het boek, The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More, is een verzameling van zeven kortverhalen, waarvan Anderson er drie zou bewerken. De film zou met andere woorden een anthologie worden zoals zijn recentste langspeler The French Dispatch en The Ballad of Buster Scruggs van Joel en Ethan Coen.

Een van de kortverhalen is The Wonderful Story of Henry Sugar, waarin een man door objecten leert kijken om vals te spelen tijdens het gokken. Sugar zou vertolkt worden door Benedict Cumberbatch, die doorheen de hele film andere personages zou spelen.

Verder bestaat de cast naar verluidt uit Ralph Fiennes, die eerder samenwerkte met Anderson aan The Grand Budapest Hotel, Dev Patel en Ben Kingsley. De opnames zouden in de tweede week van januari van start gaan in Londen.

Netflix tikte in september 2021 de Roald Dahl Story Company op de kopt en plant ook een Charlie and the Chocolate Factory-animatiereeks van Taika Waititi en Phil Johnston (Ralph Breaks the Internet) en een verfilming van Matilda the Musical.

Bron: The Playlist