Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.11.2020

Nicole Kidman openhartig over Robert Eggers’ The Lighthouse-opvolger

door Vertigo

Robert Eggers (The Witch, The Lighthouse) is momenteel bezig met de opnames van zijn Vikingepos The Northman in Noord-Ierland en voor Nicole Kidman is het een angstaanjagende ervaring.

Kidman voegt er echter aan toe dat ze haar angst zal benutten omdat ze naar eigen zeggen op haar best is als ze zich niet al te veel heeft voorbereid. “Ik zou graag zeggen dat ik weet wat ik doe, maar ik maak vaak spontane en gewaagde beslissingen,” zegt ze.

Voor Kidmans tegenspeelster Anya Taylor-Joy, die eerder samenwerkte met Eggers aan The Witch, is The Northman dan weer een blij weerzien.

“Robert en ik zijn nu al langer vrienden dan collega’s,” zegt Taylor-Joy. “Het is geweldig om opnieuw de kans te krijgen samen kunst te maken. Ik ben trots op dit project en volgens mij wordt het iets ongeziens.”

Taylor-Joy voegt eraan toe dat The Northman even trouw zal blijven aan de historische periode waarin hij zich afspeelt als The Witch en The Lighthouse.

“Op de eerste draaidag vertelde ik iedereen dat ze het koud zouden hebben en zich nooit op hun gemak zouden voelen, maar dat het een geweldige ervaring zou worden,” zegt Taylor-Joy. “Zo gaat het er nu eenmaal aan toe op een Robert Eggers-set.”

Bron: IndieWire