Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.12.2021

Nicolas Winding Refn en Netflix onder vuur voor dood varken op set tv-reeks

door Vertigo

De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA heeft een brief gestuurd naar Netflix-CEO Reed Hastings omdat er een varken zou zijn doodgeschoten voor een nieuwe, Deense reeks van Nicolas Winding Refn (Drive, Too Old to Die Young).

“Het doden van een levend wezen en het uitbuiten van zijn dood voor entertainmentdoeleinden is onaanvaardbaar en mogelijk illegaal,” zegt Lisa Lange, Senior Vice President van PETA.

“Geen enkel dier zou moeten lijden of sterven voor menselijk entertainment en PETA roept Netflix op om alle footage te knippen waarin het nodeloze en zinloze slachten van dit varken wordt verheerlijkt.”

Volgens PETA heeft een varkensboer toegegeven dat een van zijn dieren voor een specifieke scène in de serie zou gedood worden en heeft de zoo van Kopenhagen bevestigd dat er een dood varken van de set werd overgebracht.

De Deense politie voert momenteel een onderzoek naar het vermeende incident. Volgens de Deense wet mogen dieren niet getraind of gebruikt worden voor onder meer filmproducties als er sprake is van aanzienlijk leed.

Bron: PETA