Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.03.2022

Nicolas Cage onthult wat hem overtuigde om metakomedie waarin hij zichzelf speelt te doen

door Vertigo

In de metakomedie The Unbearable Weight of Massive Talent speelt Nicolas Cage een gefictionaliseerde versie van zichzelf, die het verjaardagsfeestje van een crimineel moet bijwonen om 1 miljoen dollar te verdienen.

“Ik had initieel eigenlijk echt geen zin,” gaf de acteur toe. “Maar toen ik een brief van de regisseur las, dacht ik: Oké, hij probeert niet alleen maar de spot met me te drijven. Hij is oprecht geïnteresseerd en wil hulde brengen aan enkele iconische scènes zoals die op de bodem van het zwembad in Leaving Las Vegas.

“Wat mijn interesse echt prikkelde, was een sequentie die de film uiteindelijk niet gehaald heeft, met een reeks vignetten die knipoogden naar het Duitse expressionistische van onder meer The Cabinet of Doctor Caligari. Daarin passeerden films als Gone in 60 Seconds de revue. De studio vond die aanpak bij nader inzien echter te complex.”

Cage zorgde gaandeweg ook voor eigen inbreng. Zo herhaalde hij het tot een populaire meme uitgegroeide Not the bees– moment uit The Wicker Man.

Bron: The Playlist