Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.08.2017

New York Times vernietigend voor Michael Moore-onemanshow

door Freek Lauwers

Roger and Me, Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11: in het verleden geen gebrek aan Michael Moore-hits. Sinds de verkiezingscampagne en verkiezing van Donald Trump laat de documentairemaker opnieuw stevig van zich horen, maar het resultaat stelt eerder teleur.

Na het matig onthaalde Michael Moore in Trumpland komt de regisseur nu met de Broadway-show The Terms of My Surrender op de proppen en die werd door een criticus van de liberale krant The New York Times zelfs regelrecht afgekraakt:

“Je moet het niet oneens zijn met Michael Moore om te vinden dat zijn gimmick een beetje afgezaagd is. The Terms of My Surrender heeft iets van een feestmaal waarop een praatzieke, zelfingenomen oom alle aandacht opeist. Je ziet hem graag, maar wilt toch liever de televisie opzetten.”

Het moet gezegd: andere media vonden de show wel oké. Variety vond het decor heel mooi – is dat een compliment? – en schreef dat Moore zijn revolutionaire boodschap met een verrassende warmte bracht. En The Hollywood Reporter had het over een onverwachte emotionele diepgang.

Bron: IndieWire