Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.08.2017

Was een vroege versie van Justice League niet om aan te zien?

door Vertigo

Of Zack Snyders persoonlijke problemen de ware reden vormen waarom hij een stap opzijzette tijdens de Justice League-shoot, zullen we waarschijnlijk nooit weten. Feit is dat het geruchten blijft regenen over de getroebleerde superheldenproductie, met als recentste toevoeging dat een vroege cut van de film niet om aan te zien was volgens de Warner- en DC-bonzen.

Vandaar dat de door Joss Whedon overziene reshoots – die nog steeds bezig zijn – geen standaardprocedure zijn, maar ingrijpende aanpassingen inhouden. Eentje daarvan werd onthuld door Joe Morton, de acteur die de vader van Cyborg speelt: “Aan Cyborgs verhaallijn werden dingen veranderd om zo de toon van de film aan te passen. Men wil het geheel wat lichter maken.”

Ben Affleck, die opnieuw in de huid Batman kruipt, deed op zijn beurt uitspraken die enorm hard naar damage control ruiken: “Het is een uiterst unieke ervaring: aan één en dezelfde film samenwerken met twee regisseurs die elk een uitgesproken visie hebben. Ik ben blij dat ik nu met DC kan samenwerken. Ik heb het gevoel dat alles eindelijk begint te kloppen.”

Bron: The Playlist