Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.09.2018

Netflix tikt nieuwe films van enkele topregisseurs op de kop

door Vertigo

Onlangs kondigde Netflix aan dat het zich wilde toespitsen op blockbusters en prestigieuze films en de strategie lijkt reeds zijn vruchten af te werpen. De streamingdienst tikte namelijk Steven Soderberghs nieuwe langspeler High Flying Bird op de kop, alsook Uncut Gems van Good Time-regisseurs Josh en Benny Safdie.

High Flying Bird werd net als Soderberghs vorige film Unsane volledig met een iPhone gedraaid. Het verhaal, naar een scenario van Tarell Alvin McCraney (Moonlight), speelt zich af in het professionele basketbalmilieu.

Een manager (André Holland) doet een intrigerend en controversieel zakenvoorstel aan zijn nieuwste speler (Melvin Gregg). Ook Zazie Beetz, Kyle MacLachlan, Bill Duke, Zachary Quinto en Sonja Sohn maken deel uit van de cast.

De regisseur zei dat High Flying Bird nog maar het begin is van zijn relatie met Netflix. Wie weet komt zijn volgende film The Laundromat, over de Panama Papers-affaire, dus ook op het streamingplatform uit.

Voor Uncut Gems strikten de Safdie-broers onlangs Lakeith Stanfield (Get Out). De film gaat over een juwelier (Adam Sandler) met een gokverslaving, een stapel schulden en twee relaties.

A24 zal hem uitbrengen in de Verenigde Staten en Netflix kort daarna in de rest van de wereld.

Bron: Dark Horizons, The Playlist