Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.08.2021

Neill Blomkamp openhartig over geschrapte Alien-film en toekomstplannen

door Vertigo

Neill Blomkamp (District 9) heeft uitgelegd waarom zijn Alien-film met Sigourney Weaver in de hoofdrol nooit het levenslicht zag. Het project werd geschrapt omdat 20th Century Fox de voorkeur gaf aan Ridley Scott Alien: Covenant.

“Als je aan de slag gaat met een franchise waar je niet het laatste woord over hebt, moet je opletten en beseffen dat alles kan veranderen,” zegt Blomkamp in de podcast van de entertainmentnieuwssite The Playlist. “Ik heb me er bij neergelegd.”

Blomkamps film zou zich na Scotts Alien en James Camerons Aliens afspelen en is volgens de regisseur definitief geschrapt. “Je zou denken dat Sigourney Weavers deelname genoeg was om hem gemaakt te krijgen, maar blijkbaar niet,” zegt hij.

De regisseur voegt eraan toe dat hij voor Alien en zijn eveneens geschrapte gameverfilming Halo niet op dezelfde golflengte zat als de studio’s. “Dat kan gebeuren wanneer bedrijven hun eigendommen willen beschermen of er slim mee willen opspringen,” zegt Blomkamp.

“Ze willen er munt uitslaan en hebben andere standpunten dan de artiesten met wie ze samenwerken,” vervolgt hij. “Ze zijn het niet altijd met je eens.”

Naast een Alien-vervolg zou Blomkamp op een gegeven moment ook een rechtstreekse sequel op Paul Verhoevens RoboCop inblikken, maar ook dat project viel in het water. Hij sluit echter niet uit dat hij in de toekomst nog een franchisefilm draait.

“Van Alien en RoboCop blijf ik af, maar ik sta open voor andere dingen,” zegt Blomkamp. “Als de juiste kans zich voordoet en ‘stabiel’ lijkt, zou ik het zeker overwegen. Ik zou wel op mijn hoede zijn.”

Verder wil Blomkamp graag meer films in de wereld van zijn tweede langspeler Elysium maken. Die speelt zich af in een dystopische toekomst, waarin de armen op een overbevolkte aarde wonen en de rijken op een ruimtestation genaamd Elysium.

“Ik vind de wereld van Elysium geweldig en heel interessant,” zegt Blomkamp en denkt dat de echte wereld er ook ooit zo zal uitzien. “We zijn nu al die richting aan het uitgaan.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: