Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.06.2017

Neill Blomkamp openhartig over het floppen van Chappie

door Vertigo

Het was even schrikken voor regisseur Neill Blomkamp toen hij twee jaar geleden Chappie naar het witte doek bracht. Tegen alle verwachtingen in liepen zowel de critici als het publiek niet warm voor de film. De opbrengst bleef steken op 102 miljoen dollar wereldwijd, waarvan slechts 31 miljoen opgehaald werd in de VS.

“Chappie is een extreem pijnlijk hoofdstuk uit m’n carrière”, vertelt de Zuid-Afrikaanse cineast. “Nochtans zag de film eruit zoals ik hem in m’n hoofd had. Ik had het gevoel dat ik alles gegeven had. En toen kwamen de negatieve recensies en die gaven me een slecht gevoel. Daarna volgde ook de lauwe reactie van het publiek. Men zag gewoon niet de dingen die ik wilde tonen. Zo dacht iedereen dat de film om artificiële intelligentie draaide, maar eigenlijk is dat niet zo.”

Na een tijdje van bezinning is Blomkamp uiteindelijk sterker uit die moeilijke periode gekomen. “Ik ben er nu nog meer van overtuigd dat ik gewoon dingen ga blijven maken waarvan ik hou. Ook al betekent dat dat ik als een dakloze moet leven. Ik woon liever op een stort als ik daardoor integer kan blijven werken”, vertelt hij.

Momenteel focust Blomkamp zich op z’n eigen productiehuis Oats Studio, waar hij z’n eigen projecten en ideeën blijft uitwerken.

Bron: The Playlist

 

Lees meer over: