Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.06.2017

Hoe Keanu Reeves en Jim Carrey in kannibalenprent The Bad Batch belandden

door Vertigo

Ana Lily Amirpour is inventief te werk gegaan om grote namen Jim Carrey en Keanu Reeves te strikken voor The Bad Batch. Haar uitdagende indieprent over een post-apocalyptische wereld is deze zomer de vreemde eend in de bijt tussen al het blockbustergeweld.

De goede recensies  rond haar vorige film, A Girl Walks Home Alone at Night, zorgden ervoor dat ze een afspraak vast kon krijgen met Carrey en Reeves met wie ze zeer graag wilde samenwerken. Ze ging voorbereid met attributen naar de meetings.

“Toen Jim de deur opende, stond hij voor mij met een volle baard net zoals het personage. Ik kreeg direct kippenvel. Ik gaf hem een kussensloop met een lachend gezicht op en zei hem “ Zet dit even op, want jij bent Jim Carrey en ik moet even bij mijn positieven komen. Daar zaten we te praten, allebei met een kussensloop op.”

Carrey was bang om getypecast te worden, maar Amirpour kon hem overhalen door hem een unieke rol aan te bieden: “’Ik wil dat je een kluizenaar speelt’, zei ik hem en hij glimlachte direct heel breed en antwoorde ‘Yeeeeeeeeaaaaaaaaaah’.”

Voor Reeves, die Amirpour wilde voor de rol van een sekteleider, had ze een soortgelijk plan. Maar ze durfde er eerst niet mee voortgaan: “Ik had een T-shirt laten maken met een afbeelding van hem zoals ik hem zag in de film. Ik wilde het aandoen wanneer hij langskwam. Maar vlak voor hij aanbelde, vond ik het er toch een beetje over en besliste het niet aan te doen.”

“We begonnen te praten over het personage en hij was direct heel enthousiast”, vervolgt de cineaste. “Na een fles wijn raapte ik al mijn moed bijeen om hem toch het T-shirt te tonen. Ik zei hem ‘wil je echt weten hoe hard ik dit allemaal wil?’ en ging het T-shirt halen. Hij deed het direct aan, ik heb een geweldige foto van hem met dat T-shirt aan.”

Bron: The Playlist