Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.04.2021

Negenvoudige presentator Billy Crystal openhartig over Oscars vroeger en nu

door Vertigo

De Oscaruitreiking gaat in 2021 voor het derde jaar op rij zonder vaste presentator door en volgens acteur Billy Crystal (When Harry Met Sally, Analyze This), die de ceremonie negen keer presenteerde, is dat heel begrijpelijk.

Crystal zegt dat hij de afgelopen jaren niet meer als presentator werd teruggevraagd en er niet van wakker ligt. Volgens hem is het namelijk een bijna onmogelijke taak geworden.

“Ik heb negen grotendeels schitterende ervaringen achter de rug, maar toen ik voor het eerste de Oscars presenteerden, waren er slechts drie belangrijke critici die de show bekeken,” zegt Crystal.

“Het ging om Tom Shales van The Washington Post, Janet Maslin van The New York Times en Howard Rosenberg van de LA Times,” vervolgt hij. “Nu zijn er twee miljard critici en ze delen hun reacties meteen online.”

“Als je tegenwoordig de Oscars presenteert, zijn alle ogen op je gericht en daarom willen veel mensen het niet doen,” voegt hij eraan toe.

De acteur draagt de Oscars nog steeds een warm hart toe en duimt dat de bijzondere corona-editie van 2021 een succes is. “Ik hoop dat het een goede show is en dat de mensen erop afstemmen,” zegt hij.

Bron: IndieWire

Lees meer over: