Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.04.2021

Hollywoodfiguren delen hun ervaringen met producent Scott Rudins wangedrag

door Vertigo

Enkele Hollywoodfiguren hebben hun verhalen over film- en theaterproducent Scott Rudin (No Country for Old Men, The Social Network) gedeeld. Hij werd onlangs door tal van ex-medewerkers van professioneel wangedrag beschuldigd.

Zo vertelt actrice en Tom Hanks’ vrouw Rita Wilson hoe Rudin, met wie ze in 2015 aan Larry Davids Broadway-stuk Fish in the Dark samenwerkte, reageerde op het nieuws dat ze borstkanker had.

Rudin zou geklaagd hebben dat Wilson tijdens het awardsseizoen afwezig zou zijn en gevraagd hebben om haar medisch dossier in te kijken.

“Ik vermoedde dat hij een legale manier zocht om me te ontslaan,” voegt de actrice eraan toe. “Hij kan je het gevoel geven dat je waardeloos en vervangbaar bent.”

Verder heeft South Park-medebedenker Matt Stone, een van de schrijvers van de door Rudin geproduceerde Broadway-musical The Book of Mormon, gezegd dat hij de producent recent een ultimatum gaf.

“Ik zei dat we door zijn daden niet meer konden blijven samenwerken,” zegt Stone. Kort daarop kondigde Rudin aan dat hij Broadway en Hollywood de rug toekeerde.

Scenarist Michael Chabon, die de handen in elkaar sloeg met Rudin voor de film Wonder Boys, heeft zich verontschuldigd voor het verzwijgen van het wangedrag van de producent.

“Ik schaam me,” zegt Chabon. “Het spijt me dat ik Scott Rudins misbruik in de hand werkte door erop toe te kijken, niets te zeggen en de andere kant op te kijken.”

Bron: IndieWire