Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.09.2020

Motorcrossdrama met Matteo Simoni & Veerle Baetens krijgt releasedatum en trailer

door Vertigo

Rookie, het speelfilmdebuut van regisseur Lieven Van Baelen, wordt op 16 december in de Belgische bioscoop verwacht en ondertussen staan de eerste trailer en poster van het motorcrossdrama online.

De hoofdrollen zijn voor Matteo Simoni, Veerle Baetens en Valentijn Braeckman en de rest van de cast bestaat uit Stefaan Degand, Tibo Vandenborre en Bjarne Devolder.

Het verhaal gaat over Nicky (Simoni), een jonge, ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor het geld maar voor de kicks, het respect en de roem.

Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij slaagt er niet in dit nieuwe leven te aanvaarden en zoekt steun om een frisse start te nemen bij zijn schoonzus Vero (Baetens) en haar zoon Charlie (Braeckman).

De roep van adrenaline en kicks steekt echter al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog te beleven, maar het wordt al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is.