Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.03.2018

Moonlight-regisseur Barry Jenkins in de wolken over de Three Oscar-Amigos

door Vertigo

Guillermo del Toro won zondagnacht met The Shape of Water de Oscar voor Beste Film. Het was de vierde keer in vijf jaar tijd dat een Mexicaanse regisseur in die categorie kon winnen. Del Toro treedt in de voetsporen van zijn goede vrienden Alfonso Cuarón en Alejandro G. Iñárritu. Die eerste won in 2013 met Gravity, Iñárritu volgde in 2014 en 2015 met Birdman en The Revenant.

De drie filmmakers worden in Hollywood ook wel eens The Three Amigos genoemd. Op sociale media vindt men het dan ook geweldig dat ze nu allemaal Oscarwinnaars zijn. Ook Moonlight-regisseur Barry Jenkins kon zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steken:

“Wow wow wow, stel je voor dat jij en twee van jouw homeboys of homegirls of een mix van beide allemaal de meest prestigieuze prijs winnen in het vak waar jullie je leven aan toewijden. Dat moet hemels zijn.”

Tijdens de Oscarceremonie bleek ook dat iedereen del Toro de Oscar gunt. Toen de regisseur tijdens de reclamepauze terug naar zijn plaats ging, werd hij getrakteerd op een staande ovatie.

Zijn maatje Cuaron was dan wel niet aanwezig, maar liet weten dat hij ook recht stond.

Bron: IndieWire