Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.03.2018

Emma Stone onder vuur na haar Oscaraankondiging

door Vertigo

Emma Stone ligt onder vuur vanwege haar aankondiging van de Oscargenomineerden voor Beste Regisseur. De actrice kondigde de regisseurs aan als “vier mannen en Greta Gerwig” en wilde zo het mannelijke overwicht bij de genomineerden bekritiseren.

Op het gala van de Golden Globes deed Natalie Portman dat haar al voor en kondigde ze de kandidaten voor Beste Regisseur aan als “allemaal mannelijke genomineerden”. In tegenstelling tot de Golden Globes was nu niet alleen Guillermo del Toro, maar ook Jordan Peele genomineerd. Veel kijkers vonden het dan ook onnodig dat de actrice die diverse samenstelling bekritiseerde.

Twitteraars hadden het onder meer over “het toppunt van blank feminisme” en schreven dat ze del Toro en Peele oneer aandoet: “Ze minimaliseert de prestaties van de niet-blanke genomineerde regisseurs die enorm hard gewerkt hebben om te staan waar ze nu staan.”

https://twitter.com/devpateIl/status/970649093167984640

Het hielp ook niet dat Stone een aantal jaar geleden betrokken was bij een whitewashing-controverse. In Aloha van Cameron Crowe speelde ze immers een personage met Chinese en Hawaiaanse roots.

https://twitter.com/IWriteAllDay_/status/970533776752332800

Bron: IndieWire

Lees meer over: