Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.12.2021

Minister Binnenlandse Zaken suggereert mogelijk snelle terugschroeving sluiting

door Vertigo

Na de beslissing van de Raad van State om de sluiting van de Belgische cultuursector te schorsen, stelt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden voor om binnenkort op een nieuw overlegcomité die maatregel terug te draaien.

“Het is duidelijk dat de cultuursector zijn stem luid heeft laten weerklinken,” zegt Verlinden. “Ik denk dat we daar rekening moeten mee houden. Op basis van het arrest van de Raad van State gaan we bekijken wat we de komende dagen kunnen doen.”

“Wat mij betreft, zou een van de mogelijke voorstellen kunnen zijn dat we teruggaan naar de maatregelen van voor het laatste overlegcomité,” vervolgt ze. “Op die manier kunnen er opnieuw een aantal voorstellingen in de sector doorgaan op een beperkte en een veilige manier.”

“Uiteraard zal dat later vanavond nog besproken worden met de regering en wat mij betreft ook met alle andere regeringen in een nieuw overlegcomité, zodat we op een gedragen manier een nieuwe beslissing kunnen nemen,” voegt ze eraan toe.

Volgens de Raad van State mogen sommige cultuurhuizen opnieuw de deuren open, maar de bioscopen voorlopig niet. Het is onduidelijk of daar op het overlegcomité verandering in zou kunnen komen.

Bron: VRT NWS

Lees meer over: