Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.12.2021

Michael Sheen geeft grootste deel van zijn loon voortaan aan goede doelen

door Vertigo

Michael Sheen (Frost/Nixon, Twilight) heeft aangekondigd dat hij een ‘non-profitacteur’ is geworden en het grootste deel van zijn loon voortaan aan goede doelen zal schenken.

Zo investeerde Sheen onlangs 66.000 dollar in een studiebeurs waarmee studenten uit Wales, waar hij vandaan komt, naar Oxford kunnen gaan en verkocht hij twee huizen om de Homeless World Cup, een voetbaltoernooi voor daklozen, te financieren.

“Ik moest een beslissing nemen,” zegt Sheen over het toernooi, dat twee miljoen dollar aan kapitaal misliep en op het punt stond om afgelast te worden. “Als ik niets had ondernomen, was het niet doorgegaan en dat wilde ik niet laten gebeuren.”

“Dus heb ik er al mijn geld in geïnvesteerd,” vervolgt hij. “Ik had een huis in de Verenigde Staten en één in het Verenigd Koninkrijk en ik heb ze te koop gezet. Het was eng en enorm stresserend. Ik ga er nog lange tijd de financiële gevolgen van dragen, maar zolang ik geld kan verdienen, zal het me niet ruïneren.”

Sheen gaf zijn carrière een andere wending nadat hij een productie van The Passion, een theaterstuk over het lijdensverhaal van Jezus, in zijn thuisstad Port Talbot te Wales regisseerde.

De acteur kwam tot het inzicht dat er talloze andere verenigingen waren binnen zijn gemeenschap die amper genoeg budget hadden, maar een verschil konden maken door bowling- of filmavonden te organiseren voor kinderen.

“Ik besefte dat er slechts een kleine donatie nodig was om het leven van die kinderen een beetje te verbeteren en ik wilde de organisatoren helpen,” zegt Sheen en voegt eraan toe dat hij hen niet enkel verbaal wilde steunen, maar meer wilde doen en daarom weer naar Wales wilde verhuizen.

Bron: IndieWire

Lees meer over: