Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.04.2020

Michael Madsen onthult details geschrapte Reservoir Dogs- en Pulp Fiction-spin-off

door Vertigo

Michael Madsen kroop onlangs terug in de huid van zijn Reservoir Dogs-personage Vic Vega aka Mr. Blonde voor een coronafilmpje en heeft meer details onthuld over de geschrapte spin-off rond Vic en zijn broer Vincent, vertolkt door John Travolta in Pulp Fiction.

De film zou net als Reservoir Dogs en Pulp Fiction geregisseerd worden door Quentin Tarantino en aangezien beide broers het loodje legden in hun respectievelijke films zou het een prequel worden.

“In het begin zouden Vic en Vincent in verschillende Amerikaanse staten vrijgelaten worden uit de gevangenis,” zegt Madsen. “Daarna zouden ze een nachtclub openen in Amsterdam.” In Pulp Fiction zegt Vincent dat hij net terug is uit de Nederlandse hoofdstad.

Volgens Madsen viel het project echter in het water omdat het te lang bleef liggen, Tarantino aan andere films werkte en de acteurs te oud waren geworden. Enkele jaren geleden kwam Tarantino echter met een nieuw idee op de proppen.

“Hij wou een film maken over de tweelingbroers van Vic en Vincent,” zegt Madsen. “Zij zouden elkaar ontmoeten na de dood van hun broers. Het was heel ingewikkeld. Als Tarantino echter over een idee begin te praten, is het heel gemakkelijk om erin mee te gaan.”

Bron: THR