Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.07.2020

Michael Jackson, Mariah Carey en meer visten naar X-Men-rollen

door Vertigo

Twintig jaar na de bioscooprelease van X-Men hebben producent Ralph Winter en scenarist David Hayter teruggeblikt op wie er naar een rol in de superheldenfilm viste.

“Ik heb heel veel leuke herinneringen aan mensen die zich kandidaat stelden,” zegt Winter. “Michael Jackson was een grote comicfan en wilde Charles Xavier spelen. Shaquille O’Neal wilde dan weer Forge spelen, een mutant die niet in de film zit.”

“Elke dag kwam er wel iemand nieuw op de proppen,” voegt Hayter eraan toe. “Zo kwam ik ooit aan op het werk en zat Mariah Carey in mijn kantoor om over de rol van Storm te praten.”

De makers vingen ook zelf geregeld bot. Zo lieten Russell Crowe en Viggo Mortensen de rol van Wolverine liggen en zei Charlize Theron nee tegen een aanbod om Jean Grey te vertolken. Ook Patrick Stewart wilde aanvankelijk Charles Xavier niet spelen.

“We hebben er lang over gedaan om hem te overtuigen,” zegt Hayter. “Volgens Terrence Stamp wilde Patrick Stewart niet de hele tijd in een rolstoel zitten, maar vond hij dat zelf niet erg en zag hij er naar eigen zeggen geweldig uit zonder haar.”

Bron: Observer