Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.08.2021

Michael Gandolfini onthult hoe hij zijn vader James opvolgde in Sopranos-film

door Vertigo

In de film The Many Saints of Newark, David Chases prequel op zijn tv-reeks The Sopranos, vertolkt Michael Gandolfini een jonge versie van Tony Soprano. Daarmee treedt hij in de voetsporen van zijn vader James, die in 2013 overleed.

Michael Gandolfini noemt de beslissing om Tony Soprano te spelen ‘wellicht de moeilijkste van mijn leven’ en probeerde zich tijdens de opnames niet op zijn vader te focussen.

“Ik wilde mezelf niet onder druk zetten met het idee dat ik op het einde van de rit dichter naar mijn vader zou zijn toe gegroeid,” zegt Gandolfini in het Britse filmmagazine Empire.

“Ik wilde gewoon zo goed mogelijk acteren en Tony in elke scène spelen zoals David het wilde. Als ik aan mijn verdriet had gedacht, zou ik het verknald hebben,” vervolgt hij.

“Het personage van mijn vader had een mooi en gevoelig innerlijk onder zijn agressieve uiterlijk,” voegt hij eraan toe. “Mijn versie is het omgekeerde. Hij is in de eerste plaats nieuwsgierig en gevoelig, geen schietgrage gangster. Hij is een jonge man die beetje bij beetje wordt afgebroken en in de misdaadwereld wordt gezogen.”

Bekijk een nieuwe still uit The Many Saints of Newark hieronder:

Bron: Empire