Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.08.2021

Francis Ford Coppola mikt op topcast voor droomproject Megalopolis

door Vertigo

Francis Ford Coppola onderneemt een nieuwe poging om zijn droomproject Megalopolis te verwezenlijken en heeft daarvoor een topcast op het oog met onder meer Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett, Jon Voight, Zendaya, Michelle Pfeiffer, Jessica Lange en zijn The Godfather-acteur James Caan.

Coppola probeert Megalopolis al meer dan twintig jaar te maken en is vastberaden om het project deze keer tot een goed einde te brengen. Hij is zelfs bereid om zelf een smak geld te investeren. “Ik kan tot 100 miljoen dollar gaan als het moet,” zegt hij. “Dat wil ik niet, maar ik zal het doen als er niets anders opzit.”

De regisseur zou graag in de herfst van 2022 aan de opnames beginnen en is momenteel zijn cast aan het samenstellen. Hij beschrijft Megalopolis als een Romeins epos zoals Ben-Hur, maar dan in een versie van het moderne New York. “Ik noem het New Rome,” zegt Coppola.

Het verhaal is geïnspireerd door een samenzwering uit de eerste eeuw voor Christus waarbij de Romeinse senator Catilina de Romeinse Republiek probeerde omver te werpen. Catilina werd echter ontmaskerd door de consul Cicero.

Isaac zal Catilina vertolken en Whitaker kruipt in de huid van Cicero, die in Megalopolis de burgemeester van New York is en onder vuur ligt tijdens een financiële crisis.

Megalopolis draait rond het idee van de ideale samenleving en Coppola hoopt er een jong publiek mee te bereiken: “Iedereen wil de volgende Marvel-film maken, maar niemand wil een film maken die jonge mensen op een hoopvolle manier vertelt dat we onze krachten kunnen bundelen en om het even welk probleem kunnen oplossen.”

“Volgens mij is Megalopolis een opwindend alternatief voor het soort films dat het publiek voorgeschoteld krijgt, vooral omdat er een fundamentele boodschap van uitgaat,” vervolgt hij.

“De film stelt dat het tijd is om te beseffen dat de maatschappij waarin we leven niet de enige optie is en dat de ideale samenleving mogelijk is als mensen de juiste vragen stellen,” voegt hij eraan toe. “Ik hoop dat de film daartoe kan leiden en daarom wil ik er zoveel in investeren.”

Bron: Deadline