Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.10.2021

Michael B. Jordon leerde veel van Denzel Washington voor regiedebuut Creed III

door Vertigo

Michael B. Jordan maakt binnenkort zijn regiedebuut met Creed III en noemt zijn samenwerking met regisseur Denzel Washington aan het waargebeurde drama Journal for Jordan een goede leerschool.

In Journal for Jordan speelt Jordan de Amerikaanse soldaat Charles Monroe King, die tijdens zijn dienst in Irak een dagboek bijhield voor zijn pasgeboren zoon. Het verhaal is gebaseerd op de memoires van Kings vrouw Dana Canedy, die wordt vertolkt door Chanté Adams.

“Ik heb Denzel een pak vragen gesteld en heb geobserveerd hoe hij een set runt en communiceert met zijn afdelingshoofden,” zegt Jordan. “Daarnaast heb ik veel geleerd uit zijn wensen en zijn verwachtingen van dag tot dag. Journal for Jordan was dus zeker en vast het juiste project om vlak voor Creed III aan te werken.”

“Regieaanwijzingen krijgen van Denzel is als een masterclass volgen over alles,” vervolgt Jordan. “Hij geeft elke dag het beste van zichzelf en je moet zijn energie en gedrevenheid proberen te evenaren. Ik werd met andere woorden gepusht om meer te doen en dat was een ongelooflijke ervaring.”

“Ik heb zoveel opgestoken, onder meer over de ontwikkeling en ontleding van personages, over alles in detail te bekijken en over zo specifiek mogelijk te zijn,” voegt hij eraan toe. “Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Bron: The Playlist