Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.10.2021

Eerste Vlaamse found-footagehorrorfilm Duyster krijgt teaser

door Vertigo

Duyster, de eerste Vlaamse found-footagehorrorfilm, gaat op 30 oktober in wereldpremière op het Razor Reel Flanders Film Festival in Brugge en nu staat de teaser online.

De film is geregisseerd door debutanten Thomas Vanbrabant en Jordi Ostir. Die eerste schreef ook het scenario, die laatste is bekend van de horrorpodcast Klokslag 12.

Het verhaal draait rond de studenten Nora, Bas en Milan. Zij maken een documentaire over Johannes Duyster, de vroegere stadsbeul van Antwerpen. Hoe meer ze leren over zijn obscure leven, hoe meer ze botsen op vreemde incidenten.

Duyster combineert authentieke locaties en rituelen met een spannende en verrassende plot. De cast bestaat uit een mix van grote namen zoals Stefaan Degand en Sven De Ridder en rijzende sterren zoals Maïmouna Badjie, Louise Bergez, Charles De Meester en Tristan Feyten. De Belgische metalband Your Highness schreef de exclusieve titeltrack voor Duyster, genaamd Deathsman.

Het maken van Duyster kende vertraging door de coronacrisis, maar de film is helemaal klaar voor zijn wereldpremière in Brugge. Daarna speelt de film nog in zalen in Vlaanderen en Brussel vooraleer in 2022 te verschijnen op blu-ray en bij Proximus.

Duyster is gemaakt in eigen beheer. De financiering gebeurde via crowdfunding, subsidies van stad Antwerpen en kunstencentrum Fameus, en de steun van Proximus als producent. De film wordt gedistribueerd door Source 1 Media in Amsterdam.

Bekijk de teaser en enkele stills van Duyster hieronder:

Duyster Teaser (2021)

30.10.2021

Geplaatst door Duyster – Film op Donderdag 14 oktober 2021