Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.10.2020

Meryl Streep openhartig over unieke aanpak nieuwe Steven Soderbergh

door Vertigo

Volgens hoofdrolspeelsters Meryl Streep, Candice Bergen en Diane Wiest is Steven Spielbergs nieuwe langspeler Let Them All Talk grotendeels geïmproviseerd.

Het verhaal gaat over een schrijfster (Streep) die met een cruiseschip naar Engeland reist om een award in ontvangst te nemen en haar twee oudste vriendinnen (Bergen en Wiest) meeneemt.

“We kregen een schets van elke situatie en we wisten waar we moesten uitkomen, maar er werd ons niet verteld hoe we daar moesten raken,” zegt Streep.

Scenariste Deborah Eisenberg gaf de actrices idee├źn en info over hun personages, maar zij moesten bepalen wat ze gingen zeggen en hoe. Voor Bergen en Wiest was het een angstaanjagende ervaring.

“Volgens mij wilde Steven dat de interne queeste van de personages een mysterie bleef,” zegt Streep. “We mochten er zelfs niet met elkaar over spreken.”

Verder onthullen de actrices dat de opnames slechts twee weken in beslag namen en Soderbergh met een minimum aan middelen werkte.

“Ik heb 25 cent gekregen voor de film en de film kostte niet veel meer,” grapt Streep. “De enige apparatuur was geluidsapparatuur. Steven hield de camera vast terwijl hij in een rolstoel zat en reed gewoon rond.”

Bekijk enkele stills uit Let Them All Talk hieronder:

Bron: EW