Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.10.2019

Meer details streamingdienst HBO Max onthuld

door Vertigo

WarnerMedia heeft tijdens een twee uur lange presentatie uitgebreid HBO Max voorgesteld. De streamingdienst wordt in mei volgend jaar gelanceerd in de Verenigde Staten.

Wanneer hij daarbuiten zal beschikbaar zijn, is nog niet duidelijk. WarnerMedia verwacht alvast tegen 2025 zestig tot negentig miljoen abonnees te hebben in de VS, Europa en Latijns-Amerika samen.

In de VS zal HBO Max 14,99 dollar per maand kosten. Voor abonnees van HBO of AT&T TV, het streamingplatform van WarnerMedia’s moederbedrijf AT&T, zal het echter gratis zijn.

HBO Max zal bij de Amerikaanse lancering 1.800 films aanbieden, waaronder titels van Warner Bros., MGM en de Criterion Collection. Bovendien zal Turner Classic Movies maandelijks een selectie klassiekers maken.

Tot de titels van Warner Bros. behoren de Matrix-, Hobbit– en Conjuring-films, alsook elke Superman- en Batman-film ooit inclusief Joker.

Jaarlijks zullen daar een tiental originele films bijkomen zoals Steven Soderberghs Let Them All Talk met Meryl Streep, Unpregnant van Love, Simon-producent Greg Berlanti en Superintelligence met Melissa McCarthy.

Verder zet HBO Max volop in op tv met bestaande series als Friends, The Big Bang Theory en South Park en nieuwe zoals Ridley Scotts Raised by Wolves en de live-action DC-series Green Lantern, Superhero High en Strange Tales.

In tegenstelling tot Netflix zal HBO Max geen gebruik maken van een algoritme om content aan te bevelen, maar een beroep doen op aanbevelingen van Hollywoodsterren en influencers in de rubriek ‘Recommended by humans‘.

Tot slot zal het mogelijk zijn om een ‘co-viewing‘-profiel aan te maken waarmee je samen met iemand anders naar content kan kijken zonder dat de aanbevelingen van je individuele profiel erdoor be├»nvloed worden.

Bron: The Playlist, Dark Horizons

Lees meer over: