Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.09.2022

Meer details over spin-off Ferris Bueller’s Day Off onthuld

door Vertigo

Enkele weken geleden maakten de bedenkers van Cobra Kai bekend dat ze werken aan een spin-off van jaren-tachtigklassieker Ferris Bueller’s Day Off. De film zal de twee garagebedienden volgen die de dag van hun leven meemaken in de rode Ferrari van Camerons vader. Scenaristen Josh Heald en Jon Hurwitz geven nu iets meer uitleg over wat ze van plan zijn met Sam and Victor’s Day Off.

“In de film is er dat geweldige moment wanneer de garagebedienden een joyride maken met de sportwagen”, verklaart Hurwitz. “Maar daar zien we in de film slechts een klein deel van. We weten niet wat er voor de rest speelt in hun leven. Dat ziet er waarschijnlijk heel anders uit dan dat van Ferris. Dat was de vonk van dit idee.”

“We willen vooral geen remake doen van Ferris Bueller’s Day Off“, voegt Heald daaraan toe. “Maar we zullen op verkenningstocht gaan in dezelfde wereld. Vergelijk het met Cobra Kai, waar we een standpunt tonen dat niet te zien was in The Karate Kid: dat van Johnny.”

“Uiteraard speelt het verhaal zich af op dezelfde dag in Chicago”, besluit Hurwitz. “Sam en Victor zullen in de stad dus het pad kruisen van Ferris en co. Enkele iconische scènes en locaties die je in het origineel door Ferris’ ogen zag, belichten wij vanuit hun standpunt. Meer kan ik nog niet zeggen.”

Bron: Screen Rant