Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.08.2018

Meer details onthuld over Die Hard-prequel

door Vertigo

Live Free or Die Hard-regisseur Len Wiseman is momenteel bezig met het script voor het zesde deel in de franchise, genaamd Die Hard: Year One. Daarin zal Bruce Willis opnieuw in de huid kruipen van John McClane, maar hij zal niet de enige zijn. Er wordt namelijk een acteur gezocht om een jongere versie van de actieheld te spelen, een zoektocht waar Willis zelf inspraak in zal hebben.

De film zal zich in twee periodes afspelen: één in het heden en één in de jaren zeventig. “De film zal afwisselen tussen de twee,” zei Wiseman, “en wat we zien in de jaren zeventig, heeft gevolgen in het heden voor Bruce.” De regisseur liet zich ook ontvallen dat Holly Gennero, McClane’s echtgenote uit de eerste twee Die Hard-films, zal opduiken in het verleden en misschien wel in het heden.

Wiseman is alvast niet van plan om dezelfde fouten te maken als in Live Free or Die Hard. “We gaan er binnenkort aan beginnen,” zei hij. “Ik kan geen data geven, want men heeft mij dat al eerder gevraagd en ik zit er telkens naast. We starten wanneer het script goed zit en dat heeft al veel tijd in beslag genomen. Ik wil net als iedereen anders dat het goed zit.”

“Het zit namelijk zo dat we begonnen zijn met de voorbereidingen van Live Free or Die Hard toen het script nog niet af was. Schrijven en draaien tegelijkertijd is niet leuk. We zijn er in geslaagd, maar niemand wil dat nog eens meemaken.”

Bron: The Playlist