Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.08.2018

Leidt officieuze Cloverfield-kortfilm Megan tot nieuwe langspeler in de franchise?

door Vertigo

Begin dit jaar verscheen The Cloverfield Paradox, de derde aflevering in de Cloverfield-franchise na de gelijknamige eerste film en 10 Cloverfield Lane. Terwijl het wachten blijft of Overlord, de film over de Tweede Wereldoorlog van Cloverfield-productiehuis Bad Robot, ook deel uitmaakt van de reeks, is er een andere mogelijk project opgedoken.

Enkele crewleden van Independence Day: Resurgence hebben namelijk Megan gemaakt, een kortfilm over de dochter van John Goodmans personage uit 10 Cloverfield Lane. Het filmpje dient als proof of concept, een soort officieuze pitch aan Bad Robot om van Megan een langspeler te maken.

De kortfilm bevat alvast genoeg referenties naar het Cloverfield-universum. Megan (Matilda Lutz) werkte namelijk voor een dochteronderneming van Tagruato, het bedrijf dat in de marketingcampagnes van alle Cloverfield-films opdook.

Ook drinkt ze op het gegeven moment een beker Slusho!, een fictief merk dat in tal van Bad Robot-producties te spotten viel, waaronder Cloverfield. Tenslotte maken de ruimteschepen uit 10 Cloverfield Lane opnieuw hun opwachting.

Bron: /Film