Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.11.2021

Matthew McConaughey doet dan toch geen gooi naar Texaans gouverneursschap

door Vertigo

Matthew McConaughey zei in maart dat hij overwoog om zich kandidaat te stellen voor de gouverneursverkiezingen in Texas van 2022. Nu is de acteur van dat idee afgestapt.

“Als een eenvoudige jongen uit het Texaanse dorpje Uvalde had ik nooit gedacht dat ik in aanmerking zou komen voor een leidinggevende politieke functie,” zegt McConaughey in een filmpje op Instagram. “Momenteel ga ik er echter niet op in.”

De acteur voegt eraan toe dat hij veel heeft bijgeleerd over politiek, onder meer dat er teveel verdeeldheid en wantrouwen heerst.

“We moeten de waarden in de verf zetten die we delen, die de partijgrenzen overschrijden en die bruggen bouwen in plaats van verbranden,” zegt hij. “We moeten benadrukken dat onze kinderen onze grootste troeven zijn.”

McConaughey gaat zich dan ook inzetten voor ondernemingen, bedrijven en stichtingen die volgens hem mensen helpen om succesvolle levens te leiden.

“Het gaat om organisaties met een missie om vertrouwen op te bouwen en voorspoed te creëren,” zegt hij. “Dat is de American dream.”

Bron: Deadline

Lees meer over: