Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.07.2016

Marvel onthult Doctor Strange-trailer, Captain Marvel-actrice en meer

door Matti Meurisse

Marvel hield zich niet in op San Diego Comic-Con met nieuwe beelden van Doctor Strange en Spider-Man: Homecoming, maar ook details rond Black Panther en Guardians of the Galaxy Vol 2. En wie vertolkt Captain Marvel?

De tweede Doctor Strange-trailer toont eindelijk meer magie. Marvels nieuwste superheld op het witte doek, een tovenaar, wordt vertolkt door Benedict Cumberbatch. Ook Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen en Rachel McAdams zijn van de partij.

Doctor Strange speelt in de zalen vanaf 26 november.

brielarson

Brie Larson werd bevestigd als Captain Marvel. Er waren al eerder geruchten, maar nu is het dus officieel voor de Oscarwinnende actrice uit Room. Captain Marvel verkreeg haar bovenmenselijke krachten na een vliegtuigongeval met een alien.

Captain Marvel wordt neergepend door Meg LeFauve, een van de scenaristen van Inside Out. De film verschijnt pas in maart 2019, maar Larson zal ongetwijfeld al eerder verschijnen als het personage in een andere Marvel-film.

spider-man homecoming

Op Comic-Con werden de eerste bewegende beelden getoond van Spider-Man: Homecoming. Naar verluidt deed de footage denken aan ‘een John Hughes-film maar dan met superhelden’. Voorlopig moeten wij het doen met de bovenstaande concept art van slechterik Vulture (in de film gespeeld door Michael Keaton).

Marvel onthulde daarnaast ook welke rollen Michael B. Jordan en anderen spelen in het aankomende Black Panther van regisseur Ryan Coogler. Jordan vertolkt Erik Killmonger, de aartsvijand van het titelpersonage. Lupita Nyong’o kruipt in de huid van een belangrijke wachter en Danai Gurira, uit The Walking Dead, speelt de leider van die wachters.

guardiansconceptart

Er werd ook een video getoond van Guardians of the Galaxy Vol. 2 die helaas niet online verschenen is. Op de muziek van Fleetwood Mac werden niet alleen de slechteriken en Sylvester Stallone als een Nova Corps-agent geïntroduceerd, maar kon je ook Kurt Russel zien als de vader van Chris Pratts Star-Lord. De film komt uit in april 2017.

Ten slotte werd ook het stevige harnas van de Hulk onthuld dat hij zal dragen in Thor: Ragnorak. Wordt de Hulk een gladiator in de nieuwste Thor-film?

Bronnen: Dark Horizons, Variety en io9

@MattiMeurisse