Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.12.2021

Marvel-baas noemt ontmoeting Venom en MCU-Spider-Man onvermijdelijk

door Vertigo

In de post credits-scène van Venom: Let There Be Carnage lijkt het erop dat Eddie Brock alias Venom (Tom Hardy) naar een ander universum wordt meegevoerd: het MCU. Hij ziet namelijk footage van Tom Hollands Spider-Man op tv.

De Venom– en Spider-Man-franchises bleven tot nu toe gescheiden omdat Sony de eerste alleen produceert en de tweede in samenwerking met Marvel.

Volgens Marvel-baas Kevin Feige was het echter altijd al de bedoeling om beide werelden te verweven aangezien de twee personages aan elkaar gelinkt zijn in de comics.

“Van zodra Sony Venom had gemaakt, de film een hit was, en Tom Hardy’s Venom een icoon werd, rees de vanzelfsprekende vraag: ‘Hoe brengen we Venom en Spider-Man samen?'”

Mogelijk duikt Hardy op in Spider-Man: No Way Home, waarin reeds personages uit andere universa zoals Doctor Octopus (Alfred Molina) en Electro (Jamie Foxx) hun opwachting maken.

Ondertussen heeft Venom– en Spider-Man-producente Amy Pascal onthuld dat er een Venom-threequel in de steigers staat. Het is onduidelijk wanneer die zou verschijnen. Volgens Pascal ligt de focus momenteel op No Way Home.

Bron: The Playlist, /Film

Lees meer over: