Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.12.2021

James Bond-bons openhartig over opvolging Daniel Craig & regisseur

door Vertigo

James Bond-producente Barbara Broccoli heeft vooruitgeblikt op de toekomst van de franchise en gereageerd op de suggesties dat Daniel Craigs opvolger als 007 een vrouw of niet-wit moet zijn.

“Ik denk dat het een man wordt, omdat ik vind dat James Bond niet door een vrouw moet vertolkt worden,” zegt Broccoli. “Ik geloof in het bedenken van nieuwe personages voor vrouwen in plaats van hen mannelijke rollen te laten spelen.”

“Volgens mij zijn er niet genoeg goede rollen voor vrouwen en ik vind het heel belangrijk dat er films van en voor hen worden gemaakt,” voegt ze eraan toe.

Wat de etniciteit van de volgende Bond-acteur betreft, is Broccoli flexibel. “Hij moet Brits zijn,” zegt ze. “De Britse nationaliteit is niet gelinkt aan een specifieke etniciteit of ras.”

Verder zou Broccoli graag weer met No Time to Die-regisseur Cary Fukunaga samenwerken. “We houden van Cary,” zegt ze. “Hij heeft buitengewoon werk geleverd. Ik weet niet of hij zou terugkeren. Volgens mij maakte hij No Time to Die omdat hij een uitdaging zocht en hij heeft het zeker en vast tot een goed einde gebracht.”

Fukunaga zei onlangs dat hij graag nog een James Bond-film zou inblikken en zelfs al een idee had om de franchise te rebooten.

Bron: IndieWire

Lees meer over: