Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.02.2021

Marvel-baas blikt vooruit naar tv-toekomst MCU

door Vertigo

Marvel-bons Kevin Feige heeft vooruitgeblikt naar de toekomst van het MCU op het kleine scherm. Zo sluit hij niet uit dat Marvel-series als WandaVision een tweede seizoen krijgen.

“Ik werk al te lang voor Marvel om dingen zoals een tweede seizoen van WandaVision definitief uit te sluiten,” zegt hij. “Wanda zal alvast na WandaVision in Doctor Strange in the Multiverse of Madness te zien zijn.”

“Het leuke aan het MCU is dat de series en films in elkaar kunnen overlopen,” vervolgt hij. “Afhankelijk van het verhaal krijgen de series ofwel een tweede seizoen, ofwel een vervolg in de vorm van een film, die op zijn beurt een vervolg krijgt op tv.”

Op 19 maart gaat de tweede Marvel-reeks voor Disney+, The Falcon and the Winter Soldier, van start. Die zal in tegenstelling tot WandaVision niet uit negen maar uit zes afleveringen bestaan.

“Zes afleveringen leek ons de beste manier om het verhaal te vertellen,” zegt Feige. “Bovendien zijn deze series niet goedkoop. Aan elke aflevering hang een enorm prijskaartje vast.”

Verder vertelt Feige dat personages uit Marvels Netflix-series Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en The Punisher mogelijk een comeback zullen maken in het MCU. “Dat lijkt me doenbaar,” zegt Feige.

Hij verwijst ook naar de geruchten dat Daredevil zal terugkeren in Spider-Man: No Way Home nu de rechten niet meer in handen van Netflix maar van Marvel zijn.

“Soms kloppen de geruchten, soms niet,” zegt Feige. “Ik weet niet precies welke Netflix-personages opnieuw in onze handen zijn, maar misschien maken ze ooit wel een comeback.”

Bron: Deadline, Deadline, Deadline