Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.02.2021

Black Panther-regisseur Ryan Coogler gaf aanzet voor Coming to America-sequel

door Vertigo

Coming 2 America is vanaf 5 maart te zien op Amazon Prime en ondertussen heeft hoofdrolspeler Eddie Murphy onthuld dat Black Panther-regisseur Ryan Coogler een rol in de ontwikkeling van de Coming to America-sequel speelde.

“Aangezien het origineel eindigt met een soort ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ dachten we aanvankelijk niet over een sequel na,” zegt Murphy. “Toen kwam Ryan Coogler, voordat hij Black Panther regisseerde, met een idee voor een vervolg op de proppen.”

Cooglers idee was om een sequel te maken rond de zoon van Murpy’s personage Akeem. De zoon zou vertolkt worden door Cooglers Fruitvale Station– en Creed-acteur Michael B. Jordan en zou net als zijn vader in het orgineel naar een echtgenote op zoek gaan.

Murphy vond het echter geen goed idee. “De film zou rond de zoon en niet rond de originele personages draaien en hetzelfde verhaal vertellen,” zegt hij. “Bijgevolg kwam er niets van in huis.”

Door Cooglers idee en de aanhoudende populariteit van Coming to America begon Murphy echter over een sequel na te denken. De bal ging aan het rollen toen hij zag hoe Arnold Schwarzenegger voor Terminator: Genysis digitaal verjongd werd.

Die film gaf Murphy het idee voor een scène die een brug zou slaan tussen Coming to America en de sequel. De scène, waarvoor hij en zijn tegenspeler Arsenio Hall digitaal zouden verjongd worden, zou zich afspelen tijdens de gebeurtenissen van Coming to America.

Akeem en zijn vriend Semmi (Hall) zouden zich in een nachtclub bevinden en op het einde zou Akeem high met een vrouw naar huis gaan, met wie hij later een zoon zou blijken te hebben.

Die zoon wordt in Coming 2 America vertolkt door Jermaine Fowler en is de reden waarom Akeem opnieuw van zijn fictieve thuisland Zamunda naar de Verenigde Staten reist.

Bron: EW