Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.08.2020

Martin Scorsese produceert Engelstalig debuut van Cannes-winnaar

door Vertigo

Martin Scorsese zal als executive producer optreden van Pieces of a Woman, het Engelstalige debuut van de Hongaarse cineast Kornél Mundruczó. Hij won in 2015 de Un Certain Regard-prijs in Cannes met White God.

Pieces of a Woman gaat over een getrouwd koppel (Vanessa Kirby en Shia LaBeouf) dat een kind verliest door nalatigheid van de vroedvrouw (Molly Parker) tijdens een thuisbevalling. Ook Ellen Burstyn en Benny Safdie maken deel uit van de cast.

Scorsese zegt dat hij verrast was door Pieces of a Woman en dat de film het verdient om door een breder publiek te worden gezien. “Ik was vanaf de eerste scène emotioneel betrokken bij het verhaal en de ervaring werd alleen maar intenser,” zegt hij.

Verder beschrijft Scorsese de film als betoverend en prijst hij het acteerwerk, waaronder van zijn Alice Doesn’t Live Here Anymore-actrice Burstyn.

“Je hebt het gevoel dat je middenin een familiecrisis wordt gedropt en een moreel conflict dat genuanceerd, uitgebreid, zorgvuldig, empatisch en onbevooroordeeld wordt geschetst,” zegt Scorsese.

“Kornél Mundruczó heeft een vloeiende, innemende stijl waardoor je aan het scherm gekluisterd blijft en het onmogelijk is om je niet in te leven,” vervolgt hij.

Pieces of a Woman beleeft zijn wereldpremière tijdens het filmfestival van Venetië en zal later ook op het Toronto International Film Festival te zien zijn.

Bron: The Playlist