Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.08.2020

Kyle MacLachan openhartig over verwachtingen Denis Villeneuves Dune

door Vertigo

Kyle MacLachlan vertolkte de hoofdrol in David Lynch’ Dune en is benieuwd naar Villeneuves versie. Volgens MacLachlan is de roman van Frank Herbert echter bijna onverfilmbaar.

Dune is als een kaartenhuisje,” zegt de acteur. “Als je één element uit het verhaal weglaat, is het niet meer stabiel en krijg je niet het volledige effect.”

Villeneuves Dune is de eerste van twee geplande films, maar volgens MacLachlan zijn er minstens nog drie nodig om het verhaal eer aan te doen.

“Ik heb altijd al gedacht dat Dune moet worden aangepakt als een reeks zoals Game of Thrones met meerdere seizoenen, of minstens tien tot twaalf afleveringen,” zegt hij.

Dune straalt een bepaalde mystiek uit die moeilijk vast te leggen is in een film,” vervolgt hij. “Bovendien zijn de personages zo goed uitgewerkt dat je met elk van hen tijd wilt doorbrengen. Daar kruipt echter veel tijd in.”

“Het is een puzzel. Je moet zo veel elementen samenvoegen en er zijn zoveel relaties tussen personages die het publiek zou moeten kennen en begrijpen. Het is bijna onmogelijk om daarvoor te zorgen.”

Bron: IndieWire