Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.04.2020

Mark Romanek verklaart last-minute The Wolfman-vertrek

door Vertigo

Mark Romanek zou oorspronkelijk The Wolfman met Benicio Del Toro in de hoodrol regisseren, maar trok zich vlak voor de opnames terug. Hij werd vervangen door Joe Johnston en de film werd uiteindelijk een flop.

Volgens Romanek was het nochtans oorspronkelijk een heel beloftevol project. “Benicio Del Toro en ik hadden dezelde visie voor ogen en toen strikten we Anthony Hopkins, Emily Blunt, productieontwerper Rich Heinrichs en kostuumontwerper Milena Canonera. We gingen een gewaagde, donkere en mysterieuze horrorfilm maken.”

“De studio onderging echter een aantal veranderingen aan de top en leek ons niet echt te vertrouwen,” vervolgt hij. “Bovendien was de film heel duur en plots viel alles uit elkaar. Iedereen ging in tegenovergestelde richtingen en had zijn eigen idee van wat de film moest worden.”

“Door de schrijversstaking van 2007 en 2008 konden we echter niks aan het script veranderen en dus zag ik maar één oplossing: het project de rug toekeren en zeggen dat ze maar hun zin moesten doen. Dat was enorm teleurstellend.”

Romanek laat de hoop om een horrorfilm te maken echter niet varen. “Ik ben met een aantal dingen bezig en heb deze week nog met een fantastische auteur gesproken over een boekverfilming,” zegt hij.

Bron: The Playlist