Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.10.2019

Maleficent 2 steelt box-office-kroon van Joker, maar…

door Vertigo

Maleficent: Mistress of Evil heeft Joker van de troon gestoten aan de Amerikaanse box-office, maar van een triomf is geen sprake. De sequel bracht 36 miljoen dollar op, bijna de helft minder dan het origineel (69,4 miljoen dollar).

Bovendien beleefde hij het slechtste openingsweekend van een Disney-film dit jaar, een record dat eerder op naam van Dumbo (49,9 miljoen dollar) stond.

Buiten de Verenigde Staten staan de zaken er iets beter voor. Zo haalde het vervolg op Maleficent in China 22,4 miljoen dollar binnen en versloeg hij Gemini Man (21 miljoen dollar).

Joker bracht in de VS nog eens 29,2 miljoen dollar op, goed voor de tweede plaats. Wereldwijd staat de teller al op 737,5 miljoen dollar.

Zombieland: Double Tap deed het met 26,7 miljoen dollar wel beter dan het origineel (24,7 miljoen dollar) en kwam binnen op drie.

Tot slot zakt The Addams Family van twee naar vier met 16 miljoen dollar en Gemini Man van drie naar vijf met 8,5 miljoen dollar. Door de teleurstellende cijfers in China staat het globale totaal nog maar op 118,7 miljoen dollar.

Bron: THR