Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.10.2019

Charlize Theron licht transformatie in Fox News-gezicht voor Bombshell toe

door Vertigo

In Jay Roach’ Bombshell transformeert Charlize Theron in Megyn Kelly. Zij is een gewezen nieuwsanker van Fox News en beschuldigde in 2016 samen met enkele collega’s haar baas Roger Alies van ongewenste intimiteiten.

Therons make-up werd verzogd door Kazu Hiro. Hij won een Oscar voor de transformatie van Gary Oldman in Winston Churchill in Darkest Hour en werd door de actrice overhaald om uit pensioen te komen.

Hiro maakte onder meer gebruik van protheses en dat liep niet altijd van een leien dakje. “Vooral de protheses op mijn ogen leverden problemen op,” zegt Theron. “Op een gegeven moment moesten we allemaal lachen omdat ik maar met één oog kon knipperen en het leek het alsof ik een glazen oog had.”

Theron bestudeerde ook beeldmateriaal van Kelly en spitste zich vooral toe op haar spontane interviews. “Ze komt heel taai over, maar er zijn momenten waarop je haar kwetsbare kant kan zien.”

Fox News staat bekend om zijn conservatieve standpunten, maar daar hield Theron geen rekening mee. “Ik heb haar niet benaderd als een held of een slechterik, maar als een mens,” zegt ze. “Om zo’n verhaal te vertellen, moet je geen sympathie tonen voor je personage, maar wel empathie.”

Bron: EW