Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.05.2021

Mads Mikkelsen dolenthousiast over Indiana Jones 5-script

door Vertigo

Mads Mikkelsen (Casino Royale, Drunk) werd onlangs gecast in de vijfde Indiana Jones-film, waarin hij een voorlopig mysterieuze rol zal vertolken, en is als fan van de franchise dolenthousiast.

“Onlangs heb ik Raiders of the Lost Ark herbekeken,” zegt hij. “Die film is zo knap gemaakt en vertelt een geweldig verhaal. Het is een eer om deel uit te maken van de franchise waarmee ik ben opgegroeid.”

“Ik heb het geluk gehad dat ik vooraf het script van de nieuwe film mocht lezen en het is alles wat ik ervan had verwacht,” vervolgt hij en voegt eraan toe dat de makers hem uitnodigden om zijn personage mee te helpen creëren.

Verder prijst Mikkelsen de manier waarop de Indiana Jones-franchise verschillende genres met elkaar vermengd. “De reeks voelt larger than life aan en doet me denken aan films uit de jaren dertig met Peter Lorre en daar tegenover een ernstig personage als Indiana Jones,” zegt hij.

De Indiana Jones-fivequel wordt geregisseerd door James Mangold (Logan) en de cast bestaat uit Harrison Ford, Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) en Thomas Kretschmann (Avengers: Age of Ultron).

Bron: /Film