Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.01.2019

Luca Guadagnino kondigt modegetinte kortfilm met topcast aan

door Vertigo

Suspiria-regisseur Luca Guadagnino gaat voor zijn volgende project in zee met het Italiaanse modehuis Valentino. De 35 minuten durende kortfilm zal haute couture verweven met een verhaal over Francesca (Julianne Moore).

Zij is een Italiaans-Amerikaanse schrijfster en trekt naar Rome om er haar bejaarde moeder op te pikken. De plot zal zich afspelen in verschillende periodes, waardoor Francesca’s moeder zowel door Marthe Keller als Suspiria-actrice Mia Goth gespeeld wordt.

Volgens Guadagnino neemt de film de vorm aan van een stream of consciousness waar Francesca toe aangezet wordt door het personage van If Beale Street Could Talk-ster KiKi Layne. De cast bestaat verder uit Lazzaro felice-actrice Alba Rohrwacher als een dame op een feestje en Kyle MacLachlan als alle mannelijke personages.

De film werd geschreven door Michael Mitnick (The Current War) en Oscarwinnaar Ryuichi Sakamoto (The Last Emperor) zal instaan voor de muziek. Als inspiratiebronnen haalde Guadagnino twee andere samenwerkingen tussen film- en modemakers aan: Luis Buñuels Belle de Jour en Takeshi Kitano’s Dolls.

Bron: Variety