Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.11.2014

Love is Strange

door Ruben Nollet

Ben en George. George en Ben. Het zijn twee namen die onlosmakelijk verbonden zijn in het zachtaardig romantische Love Is Strange. De geboren en getogen New Yorkers vormen al vele jaren een stel en stralen een innige band uit die je enkel kan benijden. Niemand kijkt er dan ook van op dat ze beslissen om gebruik te maken van de nieuwe wetgeving en met elkaar te trouwen. De verbintenis heeft echter gevolgen voor George, die onder druk van de bisschop zijn job als muziekleraar verliest. Plots kan het stel de huur niet meer betalen en worden ze verplicht om tijdelijk gescheiden onderdak te zoeken bij familie.

Love Is Strange past niet echt binnen een genre omdat het uitwerken van de hoofdpersonages de belangrijkste focus is. Hun tedere relatie is het enige wat telt, en afhankelijk van de omstandigheden resulteert die in geestigheden of in minder aangename verwikkelingen. Meer heb je echter ook niet nodig, ook al omdat de film kan rekenen op twee doorgewinterde en geweldig bekijkbare acteurs: John Lithgow (Interstellar) en Alfred Molina (Spider-Man 2), de ooms die iedereen zou willen.

>>KLAP

Een ijzonder warmhartige tragikomedie die moeiteloos gedragen wordt door John Lithgow en Alfred Molina, allebei op de top van hun kunnen. Een romantisch verhaal over twee mensen die al lang samen zijn, zo vind je er niet veel.

Regie Ira Sachs
Cast John Lithgow, Alfred Molina, Marisa Tomei
Speelduur 1u34
Vanaf 5 november in de bioscoop

@RubenNollet