Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.09.2018

Life Itself-regisseur komt terug op verbeten respons op negatieve recensies

door Vertigo

Life Itself werd negatief onthaald door de pers en dat was niet naar de zin van regisseur Dan Fogelman, de bedenker van de tv-serie This Is Us. Ondanks de vele slechte recensies van journalistes, verweet hij blanke, mannelijke critici dat ze niet van emotionele films houden.

Fogelman heeft zijn mening inmiddels ietwat bijgestuurd. “Ik heb gewoon een volledig andere smaak dan cynische filmcritici en dat geeft niet,” zei hij. “Zolang de film maar warm onthaald wordt door het publiek. This Is Us heeft voor een gelijkaardige verdeeldheid gezorgd.”

“Uiteraard ben ik telkens weer teleurgesteld,” vervolgde hij, “vooral als het om een persoonlijk project gaat. Daar heb ik echter voor gekozen. Door de jaren heen zijn de critici mij over het algemeen genegen geweest, maar je kan de momenten waarop je naar hen moet luisteren niet kiezen. Dat hoort bij de job.”

Met een box-office van iets meer dan 2 miljoen dollar tijdens zijn openingsweekend lijkt ook het Amerikaanse publiek This Is Us links te laten liggen.

Bron: IndieWire

Lees meer over: