Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.03.2021

Liet Brad Pitt zich door Tarantino-personage inspireren voor nieuwe actiethriller?

door Vertigo

Brad Pitt won in 2020 een Oscar voor zijn rol als stunt double Cliff Booth in Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood. Nu lijkt het erop dat hij zich door Booth liet inspireren voor de actiethriller Bullet Train van David Leitch (John Wick, Deadpool 2), waarin hij de huurmoordenaar Ladybug speelt.

“Brad heeft vijfennegentig procent van zijn stunts tijdens de vechtscènes zelf gedaan,” zegt stuntcoördinator Rick Rementer. “Hij is een geboren atleet en is er echt voor gegaan.”

Bullet Train gaat over een zestal huurmoordenaars met verschillende en tegenstrijdige missies die zich aan boord van een kogeltrein bevinden. Ook Sandra Bullock, Michael Shannon, Hiroyuki Sanada (Avengers: Endgame), Andrew Koji (Warrior) en Joker-acteurs Zazie Beetz en Brian Tyree Henry spelen in de film mee.

Volgens Rementer was Pitt niet de enige die zijn eigen stunts deed. “Ik heb nog nooit met zoveel grote en uitstekend getrainde namen aan één film samengewerkt,” zegt Rementer. “Brian, Brad, Michael, Hiroyuki en Andrew hebben enkele geweldige actiescènes afgeleverd en zelf veel stunts voor hun rekening genomen.”

Bron: Vulture