Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.02.2022

Liam Neeson openhartig over mogelijke The Naked Gun-reboot en toekomst als actieheld

door Vertigo

Liam Neeson gaat mogelijk de hoofdrol vertolken in een Naked Gun-reboot van zijn Ted 2– en A Million Ways to Die in the West-regisseur Seth MacFarlane en zegt dat de film een impact zou kunnen hebben op zijn carrière.

“Ofwel betekent The Naked Gun het einde van mijn carrière ofwel geeft hij er een andere wending aan,” zegt Neeson. “Ik heb eerlijk gezegd geen idee.”

Neeson is binnenkort te zien in Blacklight en Memory, een remake van De zaak Alzheimer, en zegt dat de rollen in dergelijke actiethrillers geschreven zijn voor 29-jarigen, ofwel acteurs die bijna veertig jaar jonger zijn dan hem.

“Ik word zeventig dit jaar, dus ik kom er nog steeds mee weg,” zegt Neeson, maar voegt eraan toe dat zijn dagen als actieheld geteld zijn. “Het publiek is niet dom. Op een gegeven moment zullen ze een hekel aan me hebben. Ooit zal ik stoppen.”

Een terugkeer naar superheldenfilms zoals Darkman en Batman Begins ziet Neeson in elk geval niet zitten. “Ik heb geen zin om elke dag drie uur te fitnessen om me in een Velcro-pak met een cape te proppen,” zegt hij.

Bron: IndieWire

Lees meer over: